Otthont az Állatoknak Alapítvány

Szia, Fredy vagyok nagy méretű tibeti masztiff keverék fiú kutyus

Kb. 2012 -es születésű, nagyobb termetű, ivartalanított, tibeti masztiff keverék kan kutya. 2017. nyár elején került be a veszprémi gyepmesteri telepre. Innen került gondozásunkba és költözött menhelyünkre. Idegenekkel (főleg férfiakkal) bizalmatlan, valószínűleg nem lehet sok jó élménye az emberekkel. Kitartó gazdijelölteket várunk ismerkedni Fredyvel, olyanokat, akik hajlandóak akár 1-2 hónapig kijárni, hogy elnyerjék ennek az óriásmackónak a bizalmát a séták alkalmával. Ha Fredy valakivel megbékél, végtelenül kedves kutya válik belőle, igazi kölyökkutyaként ugrándozik a séták alkalmával, bújik az emberhez. Egyenlőre azonban idő és türelem kell, hogy Fredy biztonsággal hazaköltözhessen leendő gazdijához, ahol kifuthatja magát a kertben, és hűségesen őrizheti területét és családját.


GAZDI. Sokan tudjuk a szó jelentését, de mégis sokkal több. Akire/akikre az életüket bízzuk, átkerül a felelősség onnantól kezdve, hogy hivatalosan aláíródik az örökbefogadási szerződés, akivel együtt töltik mindennapjaikat, akivel együtt élnek remélhetőleg életük végéig. És fogalmazódik meg mindig a kérdés, ami sokszor nem kérdés, biztos jól döntöttünk? mindent megbeszéltünk? mindent megkérdeztünk? mindent elmondtunk? mindent átbeszéltünk?

Még az év eleje volt, amikor Fredyhez látogatók érkeztek. Néztünk is furán, mert Fredy nem egyszerű eset. Nem rossz értelemben, csak előéletét tekintve, más volt az eljárás. Nem volt elég néhány alkalommal kijönni, ismerkedni, sétáltatni. Hosszú hetek, kitartó, rendszeres látogatások kellettek, hogy Fredy elfogadja új "sétáltatóit", megbízzon bennük. Tisztában voltunk vele mi is és leendő gazdik is. Az ismerkedések nagyon jól alakultak, öröm volt látni, hogy egyre jobban mennek a dolgok. Reméltük, hogy így lesz, és úgy is lett. 

Minden elkészült Fredy fogadására otthon, márcsak a "papírmunka" volt hátra. Fredyt otthon saját kis patak várta, ami igazán jó hír, hiszen Fredy imád pancsolni. Sokszor hallottuk azt a bizonyos hangot ahogy Fredy mínusz 2 perc alatt kivarázsolja a legnagyobb fazékból a vizet...

Kedves Gazdik! Köszönjük Nektek, hogy ezt az óriás bébit, ezt a hatalmas szívvel megáldott plüssmacit fogadtátok örökbe, menhelyről. Kívánunk Nektek nagyon boldog, örömteli éveket!


Drága Frederikó! Hát eljött a Te napod is végre (másfél év menhely után), nagyon fogsz nekünk hiányozni, kivételes kutyát ismerhettünk meg személyedben. Pancsolj nagyokat a saját külön bejáratú patakocskádban, legyél nagyon nagyon boldog!!!


Engem már örökbe fogadtak!

Ha egy hozzám hasonló társra vágysz, nézz szét a menhely lakói közt!