Otthont az Állatoknak Alapítvány

Kapcsolat

 • Telefon: +3620/368-0744, +3620/288-3728
 • E-mail: allatvedok.veszprem@gmail.com
 • Egyesület címe: 8200 Veszprém, Simon István utca 2/D
 • Adószám: 19264952-1-19
 • Bírósági nyilvántartási szám: 19-02-0000818
 • Egyesület elnöke: Böröczky Veronika
 • Facebook oldalunk

Menhely

Veszprémet a 77-es úton elhagyva, majd az első lehetőségnél – ahol a bicikliút is keresztezi a 77-est – balra kanyarodva, földúton haladva közelíthető meg. A földúton ismét az első lehetőségnél balra kanyarodva a gyepmesteri telephez érkezünk. A telep mögött található egyesületünk menhelye. Menhelyünk bejárata:

Menhelyünkön általában délelőttönként zajlik az állatok napi ellátása. Ekkor nyitva menhelyünk minden állatbarát számára! Szívesen látjuk az örökbe fogadási szándékkal érkezőket, az önkéntes munkába bekapcsolódni vágyókat, és minden érdeklődőt. Előfordulhat azonban változás, ezért érdemes előtte valamely elérhetőségünkön egyeztetni a látogatást. Köszönjük megértésüket!

Fontosabb telefonszámok

Gyepmester – Társállat befogás, leadás
30 / 245 4913 – Veszprémi járás, valamint Nemesvámos, Balatonalmádi

Balatonfelvidéki Nemzeti Park – Vadon élő állatok
30 / 457 9918
30 / 457 9119
Vadászati Társaság
– Elhullott vadon élő állatok
30 / 239 4653

Mikor kihez fordulhatunk?

– Társállatok –

Elveszett állat esetén
 1.  Kérjen meg egy állatorvost, hogy ellenőrizze az állat chipjének regisztráltságát, hogy helyes adatok szerepelnek-e a rendszerben!
 2.  Érdeklődjön a gyepmester telefonszámán, hátha befogták már az állatot!
 3.  Küldjön leírást róla egyesületünknek, hogy a keresésben segíthessünk, a felhívást közzétehessük!
Talált állat esetén
 1.  Értesítse a helyi illetékes gyepmestert, aki szükség esetén befogja az állatot!
 2.  Ha ideiglenesen befogadná, gondoskodjon a chip ellenőrzéséről! Ha nincs benne, küldjön képet, leírást róla egyesületünknek, hogy a gazda keresésében segíthessünk, a felhívást közzétehessük! Saját állatunkkal semmiképp se eresszük össze az idegen állatot, csak ha a fertőzés veszélye már kizárásra került!!
Új gazdához közvetítés esetén
 1.  Küldjön leírást róla egyesületünknek, és segítünk az állat hirdetésében! Szükség esetén tápadománnyal vagy egyéb módon támogatjuk az állat tartását.
 2.  Ha nem tudja a továbbiakban tartani állatát, a gyepmesteri telepen leadható. Ennek azonban díjja van, valamint nagyon fontos, hogy az állat megfelelően oltva legyen, hogy az esetleges megbetegedés kockázatát minél kisebbre csökkenthessük. A gyepmesteri telep kapacitása is korlátozott, ezért akármikor nem tudnak fogadni állatot, teltház esetén pedig altatási veszélybe kerülnek az állatok!!

– Vadon élő állatok –

Madarakkal kapcsolatban
 •  Keresse a Magyar Madártani Egyesületet a fenti elérhetőségen!
 •  A galamb nem védett madár.
Vadon élő állatokkal kapcsolatban
  –  Őz, róka, vaddisznó és egyéb vadon élő állat esetén kérjük, keresse a Balatonfelvidéki Nemzeti Parkot valamely fenti elérhetőségén!
Elhullott vadakkal kapcsolatban
  –  Értesítse a Vadászati Társaságot! A Titkárság számát tárcsázva megkaphatja az adott régióban illetékes telefonszámot.