Otthont az Állatoknak Alapítvány

A veszprémi állatmenhely költségei

Az állatmenhely havi kiadásai 450,000 Ft körül mozognak, melyet szinte kizárólag adományokból fedezünk. Ebben a hónapban bankkártyás fizetéssel ennyi adomány érkezett be:

0 Ft

Nem számoljuk ide azt, amikor egy bizonyos célra érkezik pénz, például egy adott kutyus műtétjére, vagy panzióztatására. Ha adományozni szeretnél, akkor válassz egy szimpatikus állatot a menhely lakói közül, és a profil oldalán lefele görgetve találod meg az adomány csomagokat.

Persze ha segíteni szeretnél, biztosan kíváncsi vagy rá, hogy pontosan mire kérünk tőled adományt. Íme egy összefoglaló:

Cica

 • Felv/Fiv teszt – 4000 Ft
 • Oltási könyv – 500 Ft
 • Kombinált oltás – 2 x 4000 Ft
 • Féreghajtó – 300 Ft
 • Spot On (Kullancs és bolhairtó) – 2500 Ft

Erre jön rá az ivartalanítás, ami kandúrnál 5.000 Ft, nőstény cicánál 8.000 Ft. Ez összesen 20.500 - 23.500 Ft, és azt feltételeztük, hogy egyébként egészséges, ami nagyon sok esetben nem igaz, így jöhetnek a további kezelések.

Kutya

 • Chip – 4000 Ft
 • Oltási könyv – 500 Ft
 • Veszettség elleni oltás – 4000 Ft
 • Kombinált oltás – 4200 Ft
 • Féreghajtó – 300 Ft
 • Spot On (Kullancs és bolhairtó) – 2500 Ft    

Erre jön rá az ivartalanítás, ami kan kutyánál 10.000 Ft, szukánál 15.000 Ft. Ez egy 10kg-os kutyára érvényes, kedvezményes áron, ami a mérettel együtt nő. Ez összesen 25.500 - 30.500 Ft, és azt feltételeztük, hogy egyébként egészséges, ami nagyon sok esetben nem igaz, így jöhetnek a további kezelések.

Az állatok havi ellátása 8-10.000 Ft körül mozog, ha semmi nem jön közbe, rendszeresen jönnek hozzájuk sétáltatók és látogatók jutalom falatokkal.

Panzióztatás

Nagyon nagy kiadást jelent az állatok panzióztatása is. Erre akkor van szükség, ha egy komolyabb műtét után szigorú felügyeletre és nyugalomra van szükségük. Költsége cicák esetén 1.000 Ft / nap, kutyusok esetén mérettől függően 1.500 - 2.500 Ft / nap.

Szintén panzióztatáshoz folyamodunk, ha minda menhely, mind a mellette lévő gyepmesteri telep is megtelik, és új állatok érkeznek a telepre. Még leírni is nehéz, hogy ilyenkor ki kellene választani valakit, akitől megvonjuk a reményt... Ezért amíg anyagi lehetőségeink engedik, kitesszük inkább panzióba, hátha találunk neki egy ideiglenes befogadót.

További kiadások

A menhely üzemeltetése teljes embert igényel (sőt annál sokkal többet), de valaki mindenképpen kell 8 órában, így neki van egy bérköltsége.

A telepen van víz és áram fogyasztás, telefon számla, benzin költség, és ezt mind ki kell fizetni valamiből.

Ne is gondolkodj azon, hogy az adományokból ki mennyit tud zsebre tenni! Egy ilyen helyen a szükség nagy úr, akik itt dolgoznak, azok idejüket nem sajnálva, sokszor saját költségből, erőn felül tesznek azért, hogy életeket mentsenek.

Támogatás

A legegyszerűbb, és legsokoldalúbban felhasználható támogatás a pénz adomány, amiért mindig nagyon hálásak vagyunk.

Viszont rengeteg olyan dolog van, amivel sokkal többet is segíthetsz, és neked kevesebbe kerül. Mi a szakmád? Ha van 1-2 szabad hétvégéd, írj ránk, mondd el mivel foglalkozol, és megmondjuk, tudsz-e segíteni valamiben. Mondunk néhány példát:

A menhely lakóiról profiképeket készít Szigligeti András, nézd meg például ezt a képet Morgóról, hát nem gyönyörű?

Vagy az oldalunkat Ratting Gergő újította fel, így már lehetőség van bankkártyás adományozásra is, és ingyen használhatjuk a tárhelyét.

Állat kozmetikád van? Egy kis karbantartás mindig jól jön, sokkal nagyobb valószínűséggel tetszik meg valakinek egyik lakónk.

Asztalos vagy? Az almokba folyamatosan szükségünk van fűrészporra.

Valamelyik telefon szolgáltatónál dolgozol? 6 telefonunk van, mindegyiken izzanak a vonalak, jó lenne, ha annak a költségét a kutyusokra költhetnénk.

Van egy üres garázsod amit nem használsz? Egy raktárnak nagy hasznát vennék...

Csak arra kérünk, gyere ki hozzánk vagy írj ránk, mondd el mit csinálsz, mit tudsz nélkülözni, és mi megmondjuk miben tudsz segíteni, aztán pedig végtelenül hálásak leszünk!